Wat is ACT?

Het model van ACT bevat zes zuilen:

Mindfulness: In contact komen met het hier en nu.

Acceptatie: Het actief uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden.

Defusie: Loskomen van je gedachten, zodat deze je minder snel zullen raken.

Zelf als context: Een andere, meer flexibele relatie met jezelf creëren.

Waarden: Ontdekken wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven.

Toegewijde actie: Dingen gaan ondernemen op basis van je waarden.


Gezamenlijk zorgen de oefeningen en metaforen uit deze zes zuilen voor meer psychologische flexibiliteit. Hierdoor kun je beter omgaan met de moeilijkheden van het leven, en zul je sneller geneigd zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. 

ACT behoort tot de ‘Derde Generatie Cognitieve Gedragstherapieën’ en richt zich primair op coping (vaardigheden) in plaats van klachten. Het gaat uit van het idee dat je niet klachtenvrij hoeft te zijn om gelukkig te kunnen zijn.

ACT is een erkende op bewijs gebaseerde behandeling voor mensen met uiteenlopende klachten. Daarnaast vergroot ACT het algemeen welzijn, je hoeft dus geen klachten te hebben om baat te hebben bij ACT. En wij als trainers weten dat maar al te goed!


Door deel te nemen aan de training krijg je toegang tot de app van ACT Guide. Deze app is een kennisplatform van Gijs Jansen. Je krijgt dan toegang tot een aantal oefeningen en informatie die ter voorbereiding aan de bijeenkomst en na een bijeenkomst voor je klaar staan.

VERNIEUWD MODEL


Gijs Jansen heeft het model van de hexaflex terugebracht tot een overzichtelijk model met drie hele praktische categoriën: hoofd, lijf en hart. Hier wordt in de groepstraining mee gewerkt.

HART

-Zelf

-Waarden

-Toegewijd handelen

HOOFD

-Defusie

-Creatieve hulpeloosheid

LIJF

-Acceptatie en bereidheid

-Mindfulness

Stel je loopt over het pad van je waarden, terwijl je bereidt bent om gedachten niet meer zo serieus te nemen en je weer onbevangen in het hier en nu zou komen te staan.

Stel dat je in staat bent om alles wat je liever niet zou willen ervaren te omarmen, waardoor je het gevecht met je angsten niet meer hoeft aan te gaan. Want als je bereid bent je angst met je mee te dragen, wat kan het je dan nog doen?

Stel dat je een nieuwe zachtaardige relatie met jezelf creëert, los van je (negatieve) zelfbeeld en alles wat je van jezelf moet. Wat als je zou ontdekken hoe jij je leven het liefste vorm wil geven?

Ben jij bereid deze reis met ons te gaan maken?

ACT GROEPSTRAINING

Prijs (particulier)


499,- (inclusief E-health)

Groep

6 bijeenkomsten

8 deelnemers en 2 trainers 

Waar

Kloetingseweg 48 te Goes, eerste verdieping (alleen per trap bereikbaar)

Tijd & Data 2024

6 maandagen van 15:00u-17:00u:

8 en 15 april, 6 en 13 mei, 6 en 10 juni
26 augustus, 2, 9, 16, 23 en 30 september (BIJNA VOL)


6 dinsdagen van 19:00-21:00u:
4, 11, 18, 25 juni en 2 & 9 juli (VOL)